Hos oss på Solsidan

Hos oss på Solsidan

Det mesta om oss

Vardag som fest =)

Nu snart

HusetPosted by Jenny Tue, September 15, 2009 04:43:41
börjar det hända grejer igen efter några veckors (inte helt) uppehåll vad gäller huset.

Imorrn kommer Kimmo och som ska sätta skorstenen på plats så sen kan vi börja småelda in våran täljstenskamin. Ska bli spännande.

På Torsdag kommer Mattssons ull från Godby och ska spruta ecoull på mellantaket.

Och den här veckan måste vi måla klart alla takfotsbräder som ska skruvas upp i helgen.

Nästa vecka torsdag, kommer andra leveransen med allt det slutgiltliga från Anebyhus. Men jag måste ju erkänna att jag är mest nyfiken på köket =) I helgen lånade vi pappas skåpbil och åkte till barkarby igen. Den här gången för att köpa kakel och klinkers. Vi hittade kakel till lilla toan för 39 kr/kvm!! Och kakel till badrummet för 89kr/kvm!! ojoj, snacka om att man var lite nöjd över det =)

Men eftersom det blev så billigt så tog vi lite dyrare till köket, det blev en mosaik i svart/grå/vit glasmix. Det kändes som att det var alldeles rätt för vårat kök. Men det är ju svårt att välja när man inte har den exakta färgen på varken luckor eller bänkskiva med sig. Så därför är jag helspänd på hur köket kommer bli.

Nästa vecka fredag kommer våran plåtkille och gör det sista på taket och runt skorstenen.

Och då ska vi förhoppningsvis fått varmvattenberedaren och bergvärmepumpen installerade så vi kan sätta igång golvvärmen.

Vi köpte även lite tapeter till diverse fondväggar i huset, det är ju också jättesvårt att se allting framför sig. Men vi har gjort ett försök till Moas rum, allrummet, vardagsrummet och hallen. Till köket köpte vi en bruten vit färg eftersom det är så lite väggyta där.

Sen bara värmen kommer igång i huset så kan våra spacklare komma och slutföra jobbet dom påbörjat så vi kan måla och tapetsera sen =)

Spännande! =)