Hos oss på Solsidan

Hos oss på Solsidan

Det mesta om oss

Vardag som fest =)

Byggström på plats.

TomtenPosted by Jesper Sun, April 26, 2009 19:44:48
Hej,
Nu har Ålands Elandelslag satt upp ett byggelskåp i närheten av tomten. Då får byggarna el till tomten, så att de kan göra grunden. Vi får den "riktiga" elen till tomten senast den 16 juli. Det är ca 80 - 85 meter från byggmätaren fram till carporten. Så det behövs en ganska lång skarvsladd smiley

Det har även kommit upp en reklamskylt från Anebyhus, tror Lennart har varit och satt upp den.

Tomten börjar bli plan.

TomtenPosted by Jenny Tue, April 21, 2009 22:14:05

Denna vecka har Christoffer börjat plana ut tomten och kört grus. De kommer att påbörja grunden ev. nästa vecka. Tidigast fredag eller ibörjan av nästa vecka kommer vi att få huvudritningarna. Nedan är lite bilder från helgen, vi kommer att få en fin utsikt
mot väster.


Sprängning!

TomtenPosted by Jesper Thu, April 16, 2009 19:29:06

Igår sprängde de som sagt på vår tomt, och här kommer lite bilder från det. De fick ungefär loss ungefär 130 kubik. Så det är de sprängmassorna som ska ligga till grund för grunden. På mitten bilden till vänster ser ni, vår framtida carport.


Skithus på tomten

TomtenPosted by Jesper Mon, April 13, 2009 19:18:43
Idag har vi fått ett skithus till tomten . Fick låna "huset" av Kent som hjälpte oss att få dit det med traktorn, stort tack för hjälpen. Kenny hjälpte till också.

Jag var där nu ikväll och skurade ur det och satte dit papper så nu är det bara att slå sig ner då det pockar på. smiley

Jag har även varit där med vår byggnadsinspektör, Yngve Österlund. Han fick ta del av våra ritningar, situationsplan och han fick med sig lite telefonnummer till de inblandade. Yngve kommer att hjälpa oss så att det blir riktigt gjort.

På onsdag kommer det att sprängas på tomten. Ni ser borrvagnen på en av bilderna.Långfredag på tomten!

TomtenPosted by Jesper Fri, April 10, 2009 19:38:06
Idag har vi varit på tomten, med Anebyhus - Lennart, vår byggare Markus och vår grävare Christoffer. Christoffer berättade hur han och sprängaren hade tänkt med sprängningen och byggandet av grunden. En första skjutning ("sprängning") kommer att ske på tisdag nästa vecka. Kommer att använda sprängstenen som fyllnadsmaterial. Vi kommer även att behöva spränga lite i övrekanten för att få mer material och husgrunden lite mer plan. Grunden kommer att göras i maj.

Efter vi hade varit på tomten, så åkte vi hem, tog med oss Anebyhus-Lennart för att skriva på lite papper och sen förändrade husritningen litegrann. Vi kommer att få huvudritningen av Aneby om ca 3 veckor, därefter kan vi göra beställningen, beställa köket (ballingslöv). Huspaketet kommer i augusti, och täljstenskaminen från Tulikivi likaså. Beställde den i onsdags.Mäta upp huset.

TomtenPosted by Jesper Sat, April 04, 2009 09:57:47
Idag ska vi till tomten och mäta ut var huset ska stå.

För att christoffer och han som ska spränga ska veta var de ska spränga och gräva för grunden.smiley

segt

TomtenPosted by Jenny Sun, March 22, 2009 11:46:34

Det har gått lite segt hittills.. men

talka på tomten 28/3

grillat och bira!

see you theresmiley

Bilder på tomten

TomtenPosted by Jenny Mon, February 16, 2009 17:54:00
Här kommer lite utlovade bilder på tomten, före och efter röjning men i fel ordning men det får ni ha överseende med.

Vi var där igår och röjde med motorsågar och tändare, med mamma, pappa och bror Kenny. Det gick rätt smidigt måste jag säga. Jag och barnen åkte hem vid fyra för vi skulle ha middagsgäster, C och J med barnen. Mkt trevligt att tillägga, hoppas det inte dröjer allt för länge till nästa gång.

Mamma och pappa var dock kvar på tomten till 18 och röjde, underbara föräldrar. Tack tack!

Nå här kommer lite bilder, som sagt i fel ordning

Next »